Sinekler Said Nursi'ye göre çok yararlılar… Peki ya bilim ne diyor?

Yaz'a girdik, artık sineklerle çok sık karşılaşacağız, çok yakınacağız… Rahatsız edecekler bizi durmadan… Çeşitli yol ve yöntemlerle kurtulmaya çalışacağız sineklerin zararlarından ve tacizlerinden....

Dinbazlar her alana el attıkları gibi sinek alanına da el atmışlardır ve bilime aykırı yazılar yazmışlardır. İşte onlardan biri: Yeni Asya Gazetesi'nde 3 Eylül 2018 tarihinde yayımlanan, Ahmet Cemil Çökren adlı yazarın yazısından bölümler:

"Geçen hafta Risale-i Nur'dan 28. Lem'a'daki sinek bahsini okumuştuk.

Ertesi gün tevafuk, sokağa belediye sinek ilâçlama aracıyla hem sinekleri, hem bizleri dumana boğdu. Amacı, sıcak havalarda çoğalan sinekleri öldürmek. Fakat sinek bahsinden sonra bu kuşcukların mikrop yayıcı değil de etraftaki mikropları temizlediğini hepimiz öğrendik.

Sinekler; Bediüzzaman Hazretleri'nin tabiri ile küçük kuşçuklar. Dünya üzerinde bir milyon türü olan belki en fazla türe sahip canlı. 150 bin çeşidi kayıtlı, ülkemizde ise 1700 civarında türü var.

Bu çok kesretli mahlûkatlar mikrop yayıcı olarak halk arasında anılmaktadır. Şu an belediyeler sokak sokak ilâçlamakta, sokağına uğramayan mahalle sakinleri 'bizim sokağı neden ilâçlamadınız' demektedir. Eskişehir Hapishanesi'nde elbiselerini asmak için ipe dizilen sinekleri kovmak isteyen talebesi Süleyman Rüştü'ye Bediüzzaman Hazretleri'nin 'Bu küçücük kuşlara ilişme, yıkadığın elbiseleri başka yere ser' demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 700 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 197 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 225 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 827 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar