Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme…

22-28 Temmuz tarihlerinde Bayburt'ta olacağım, 25'inci Dede Korkut Şenliklerine davetliyim. Davet Bayburt Belediye Başkanı Sayın Hükmü Pekmezci ile Türksav Başkanı şair-yazar dost, üstad Yahya Akengin'den geldi.

Davet geldi, beni de heyecan sardı, içim içime sığmıyor. Daha gitmeden oralardayım. Nasıl mı? İşte böyle; alın size Dedem Korkut'ça bir sözümleme:

"Oturmuşum Ulu Bayburt Hisarı'nın en seyrangâh burcuna. Turna donunda bir bölük ermiş görüyorum, yekûnu Yesi'dendir, sökünü Horasan'dan… Üç tuğluk şan görüyorum, bir kişnemelik bildiri. Az-uz gitmeye başlıyorum masallarında, estetik düğümlüyorum ehramlarında. Şaman yakarısı biçeminde dizeler geliyor dilime:

Karlarımı kürüseniz ne olur

Bana doğru yürüseniz ne olur

Sizler kadar eksiğimdir her dem

Bütünleyip bürüseniz ne olur

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 700 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 197 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 225 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 827 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar