"İlgi alaka" ile "faziletli, erdemli" ittifakı...

Dinci taife "ilgi ve alaka" sözcüklerini, eş anlamlı (anlamdaş) olmasına bakmadan, hatta bilmeden "ilgi alaka" diye birlikte kullandı televizyonlarda. Bu ucube kullanım, yaygınlaştıkça yaygınlaştı, dillere...

Dinci taife "ilgi ve alaka" sözcüklerini, eş anlamlı (anlamdaş) olmasına bakmadan, hatta bilmeden "ilgi alaka" diye birlikte kullandı televizyonlarda. Bu ucube kullanım, yaygınlaştıkça yaygınlaştı, dillere düştü.

Hem de ne düşme, devletin tepelerine bile düştü.

Bakınız nasıl? 26 Ekim 2013 günü, o günün Başbakanı R.T.Erdoğan, Van'ın Beşyol Meydanı'nda konuşmuş. Sabah ve Türkiye Gazeteleri de haber olarak vermişler. Erdoğan sözlerine Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'e özellikle Van depreminde gösterdikleri "ilgi ve alaka" nedeniyle şükranlarını ifade ederek başlamış.

Eee koskoca Erdoğan böyle derse, "Vardır bir hikmeti" derler, niceleri sarılırlar "ilgi-alaka"ya.

Öyle bir sarılmak ki, facebookta buldum 3 tane "ilgi alaka" adlı kişi var, 1 tane de "ilgim-alakam"... Ve bir örnek daha yakın günlerden: TRT Spor'u dinliyorum 31 Ocak gecesi, futbol yorumcusu Alp Pehlivan "ilgi alaka" çekiyor. Çeker a, her yerde "ilgi-alaka" var da futbolda niye olmasın? Futbolumuz da ilgi-alaka gibi zaten.

Yalnız "ilgi-alaka" değil, başka anlamdaş sözcükler de katıldılar bu vahim yanlışlar kervanına.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 700 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 197 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 225 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 827 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar