Fikir kürü ve II. Abdülhamit

Aziz Nesin der ki: "Tahsin Saraç'ın sadık bir okuruyum. Şiirlerini dergilerde yayımlandığında, kitaplaştırdıklarında okumuştum. Bu kez, bir hafta boyunca geceli gündüzlü Saraç şiir kürü...

Aziz Nesin der ki: "Tahsin Saraç'ın sadık bir okuruyum. Şiirlerini dergilerde yayımlandığında, kitaplaştırdıklarında okumuştum. Bu kez, bir hafta boyunca geceli gündüzlü Saraç şiir kürü yaptım."

"Saraç şiir kürü"… Evet, Tahsin Saraç, Cumhuriyet dönemimin en büyük şairlerinden biridir bana göre de ve Türkçe'yi en iyi kullanan şairidir. Saraç'ın şiirleri ile şiir kürü yapılır.

Peki ben neden böyle bir giriş yaptım? Şundan; bu yıl Prof.Dr.Çetin Yetkin Hocamızın imzalı olarak gönderme lütfunda bulunduğu yapıtları ile bendeniz "fikir kürü" yaptım, size de zaman zaman söz ettim bunlardan.

Bugün de onun 2 cilt ve 1032 sayfa halinde yayımlanmış "İktidara Karşı Türk Direniş ve Devrimleri/Başlangıçtan Atatürk'e" adlı yapıtından azıcık söz edeceğim (Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdaa-i Hukuk Yayınları). "Azıcık" diyorum çünkü bir yazı ile anlatılmaz bu kitaplar, pek çok, döne döne yazmak gerek (aslında alıp okumak gerek).

Evet bu kitaptan, bu ülkede hiç gündemden düşmeyen; dinciler, Neo- Osmanlıcılar tarafından gündemden düşürülmeyen bir konu, farklı ve çok özel bilgilerle işlenmiş, onu aktaracağım sizlere.

II.Abdülhamit konusu.

Evet madde 1: II.Abdülhamit, karşıt görüşte olan kişileri para ve rüşvetle satın alıp etkisizleştirdi. Yeni Osmanlılardan kimileri için bu yöntemi başarıyla uyguladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 702 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 198 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 225 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 830 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar