Buharlı Saat, Koryürek, Ceylan ve Tavuskuşu...

Kanada Vancouver'de bir saat... Bildiğiniz saatlerden değil bu, başından buharlar çıkan bir saat... Bu saat eksenli, bu saati simge ve imge eyleyip bir roman yazmak; oldukça ilginç, çekici, hatta büyüleyici olurdu. Ceylan Koryürek...

Kanada Vancouver'de bir saat... Bildiğiniz saatlerden değil bu, başından buharlar çıkan bir saat... Bu saat eksenli, bu saati simge ve imge eyleyip bir roman yazmak; oldukça ilginç, çekici, hatta büyüleyici olurdu. Ceylan Koryürek Hanım, bunu yapmış, Kora Yayınları da kitap olarak yayımlamış.

Kitabın kapağında buharlı saat, ilk sayfasında da Ceylan Hanım'la bu saatin fotoğrafları. Bu fotoğraflar, okura tasarım ve düşleme kolaylığı veriyor.

Ben romanı okumaya başlayınca, hemen küçük kızım Nagehan'a telefon etme gereği duydum. Çünkü 2 yıl önce Vancouver'de idi, British Columbia Üniversitesi'nde doktora çalışması yaptı 8 ay... Sordum "Buharlı saati" anlattı ve merak etti, o da okuyacak bu romanı.

Kitaba ve saate dönelim; yazarımız buharlı saat bağlamında, şairliğinin de verdiği imge üretme yeteneğini de konuşturarak şunları söylüyor:

"Hayata karşı duygu kaynıyordu, donmuş bedenime nefesiyle buhar üfleyen sevgili gibiydi."

"Buharlı saat gibiydim olduğum yerde 24 saat kaynıyordum."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 697 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 196 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 223 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 823 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar