Yedi hissenin beşi mollaya...

Kurban Bayramı bugün, biz de bayramlık yazalım dedik...Kurban kesilmiştir yedi hisselik, pay edilecek, hissedarlardan birisi bir molla... Yahu derler şu molla efendi pay eylesin, Allah'ın emrini en iyi o bilir.Pay eder molla şöylece: "Başı...

Kurban Bayramı bugün, biz de bayramlık yazalım dedik...

Kurban kesilmiştir yedi hisselik, pay edilecek, hissedarlardan birisi bir molla... Yahu derler şu molla efendi pay eylesin, Allah'ın emrini en iyi o bilir.

Pay eder molla şöylece: "Başı mollaya, döşü mollaya, yedi hissenin beşi mollaya."

AKP'liler de iktidar nimetlerini aynen böyle pay eyliyorlar işte, hık demiş o mollanın burnundan düşmüşler... Yalnız bu kadar mı? Hayır, bunlar o payların dışında "Gördüklerinden göz kirası, havada kaptıklarından hava parası" istiyorlar.

Konu o ki pay etmeden açıldı, şimdilerde büyük şehirlerde kurban etini dağıtacak kimse bulamıyor çoğu kimse, doldurup derin dondurucuya birkaç ay tüketiyor... Eskiden Bayburt'ta böyle şeyler hiç hoş karşılanmaz, alaya alırlardı: "Hak üçün gurban, küp üçün kavurma" diyerek.

Hadi bir de otuz yıl ötelerden Sarıkamış'tan bir kurban anısı yazayım. Baba evimizin önü, kurban kesiliyor, az ileride de Sarıkamış'ın ünlü simalarından Niyazi Ersoylu ve ailesi kurban kesiyorlar bahçede. Bir ara bizim yanımıza geliyor Ersoylu "Yahu masat, bileyici gibi bir şeyiniz var mı, biz unutmuşuz da..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 695 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 196 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 223 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 820 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar