Macron’un geri adımı, Batı’nın sefaleti

İsrail ordusu Gazze'de hastaneleri bombardıman etmeye devam ediyor.Şifa ve Kudüs hastanelerinin hizmet dışı kalmasıyla Gazze'nin kuzeyi "dünyadaki cehennem" haline geldi.BM kuruluşları "Gazze'de hastanelere yönelik devam eden...

İsrail ordusu Gazze'de hastaneleri bombardıman etmeye devam ediyor.

Şifa ve Kudüs hastanelerinin hizmet dışı kalmasıyla Gazze'nin kuzeyi "dünyadaki cehennem" haline geldi.

BM kuruluşları "Gazze'de hastanelere yönelik devam eden saldırıların sonlandırılması için acil uluslararası eylem çağrısında" bulunsa da ABD ve Batı ülkeleri İsrail'e verdiği koşulsuz desteği sürdürüyor.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği New York Ofisi Direktörü Mokhiber "Gazze'de yaşananlar ders kitaplarında örnek olarak verilebilecek nitelikte bir soykırım vakasıdır" diyerek istifa etse de Batı dünyası ateşkes ve insani yardım çağrısı bile yapamıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un üç gün önce "bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz" şeklindeki ateşkes çağrısı "geç de olsa olumlu bir gelişme" olarak değerlendirilmişti.

Fransa muhalefeti ise Macron'un ateşkes çağrısını "geç kalma" eleştirisi ile karşılamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.397 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 360 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 100 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 280 Okunma Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar