“Haçlı-Hilal anlayışı bitmiş değil” ne demek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berlin ziyaretinde yaptığı İsrail ve Batı eleştirileri hala medyanın gündeminde.Malum, Erdoğan'ın "ikiyüzlülüğü ve çifte standardı" sorgulayan söylemleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berlin ziyaretinde yaptığı İsrail ve Batı eleştirileri hala medyanın gündeminde.

Malum, Erdoğan'ın "ikiyüzlülüğü ve çifte standardı" sorgulayan söylemleri aşırı İsrail taraftarlığı ile öne çıkan siyasileri ve medyayı rahatsız ediyor.

Zira bu söylemler batıdan doğuya birçok ülkedeki Filistin taraftarı protesto gösterilerin yani, uluslararası toplumun vicdanının sesi haline geliyor.

Batı medyası en son Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MTTB'nin 62. Genel Kurul'unda Almanya ziyaretine dair söyledikleri arasındaki "Haçlı-Hilal anlayışı bitmiş değil" ifadesine takılmış durumda.

Bazısı bu ifadeyi "savaşçı uslüp" olarak görmüş bazısı da "Batılı ülkeleri Haçlı savaşçılarına benzetmek" olarak değerlendirmiş.

İçeride bunu "Filistin davasını din savaşına indirgemek" olarak gören bile olmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.397 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 378 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 100 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 280 Okunma Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar