Kurtuluş Atanine Menüsü'nde

Sakın başlıktan "siyasi mesaj" çıkarmaya kalkmayın. Sözünü ettiğim yediklerimiz. Bu aralar en iyi programları Deniz Bayramoğlu yapmakta. Çoğunluğun politik tartışmalardan bıktığını...

Sakın başlıktan "siyasi mesaj" çıkarmaya kalkmayın. Sözünü ettiğim yediklerimiz. Bu aralar en iyi programları Deniz Bayramoğlu yapmakta. Çoğunluğun politik tartışmalardan bıktığını anladı ve çözümü buldu. Beyin-zeka ile başladı. Hastalık-yiyecek ilişkisiyle zirve yaptı.

Gündem Özel bu defa herkese özeldi. "Dengeli beslenme", "diyetler işe yarıyor mu?" gibi sorulara cevap aradı. Tartışmacılardan Dr. Yavuz Dizdar'ı bilmeyen yok. Dr. Ümit Aktaş da yüzüne aşina olduklarımızdan. Bayramoğlu'nun bir diğer başarısı "Vatandaş Türkçe Konuş"u oturtması. İzlemeyenler için "anlaşılır özet" yapacağım. Karbonhidratlar vücudun en ucuz enerjisi. Halk diliyle şeker bütün kötü oluşumların sebebi. Kanserde %10 genetik -nine/kesme- etken var. Ama kötü beslenme/çevre ana unsurlar. Şeker-glikoz baş düşmanımız. Hatta alzaymırın sebeplerinden biri bu karbonhidratlar.

Doğal tedbirler

Prooksidanları mutlaka almalıyız. Öncelik C vitamininin. Böylece kanserli hücrelerin oluşumu engellenecek. Sakın ola, bu işi iğneyle damar yoluyla yapmayın. Turunçgillerle -portakal/mandalina vs..- yiyeceğiz. Antioksidanlar da ceviz başta olmak üzere kuruyemiş yoluyla sağlanacak. Uzmanların üstünde birleştiği menüye bakalım. Sabahları zeytin, peynir ve mevsim yeşillikleri yenecek. Akşam sofrada mutlaka zeytinyağlı sebze yemeği bulunacak. Olmazsa olmazlardan biri roka ve zerdeçal. Yeşillik ve baharatlar arasında bu ikili hayati. Taze biber çeşitleriyle tereyağını da atlamayacağız. Temini en kolay ve ucuz olanlar ise turşu ile yoğurt. Bunların seçiminde öncelik ev yapımı ve doğallara verilecek. Sıralanan listeye uyulduğu sürece tehlike kapınızın dışında kalıyor. Anlayacağınız en iyi formül "Atanine"lerinki.

Gündem Özel'den iki farklı tespitimi de yazmak istiyorum. Prof. Dr. Mutlu Demiray, bu tür yapımlarda konuşmayı sürdürecekse dilini anlaşılır hale getirmeli. Göbeğini mutlaka eritmeli. Dr. Ayşegül Çoruhlu ise elbisesinin diz boyunu 4-5 parmak uzatmalı. Dikkatleri dağıtıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar