Krizin birinci ağızdan itirafı

Kayınpeder ve damat ayrı telden çalmaya devam ediyor. Biri "Kriz mıriz yok" derken, öteki bununla mücadelenin dört yıllık hedeflerini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı'na göre bu sadece yılın enflasyon hedefi 20,8....

Kayınpeder ve damat ayrı telden çalmaya devam ediyor. Biri "Kriz mıriz yok" derken, öteki bununla mücadelenin dört yıllık hedeflerini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı'na göre bu sadece yılın enflasyon hedefi 20,8. Gelecek sene 15,8'e indirilmeye çalışılacak. Cari açık ve işsizlikte de aynı oranları görüyoruz. Erdoğan "yok" diyor ama krizin ağababasını yaşıyoruz.

Bir sürü rakama boğmak istemiyorum. Tavsiyem çok şubeli marketlerin ilanlarını takip etmeniz. Gazoz, meyve suyu ve bisküvi dışında bir şey görüyor musunuz? Bir de özellikle A 101 ve BİM'inkilere bakınca züccaciye satılan yerler gibiler. Tenekeler, plastikler başka bir şey yok.

Migros hiç olmazsa "önce bindirim, sonra indirim" taktiğiyle de olsa, bazı gıda maddelerine yer veriyor. Mutfağın ana unsurlarından sıvı yağlara bakın. Örneğin Yudum ayçiçek yağının 5 litrelik tenekeleri 4'e indirildi. Fiyatı ise 32,90'a çıktı. Bir yıllık artış oranı tam yüzde 70!

Önünü göremeyenler

İlgili bakanın bunları fark etmemesi mümkün mü? Mevcut enflasyonu en az yüzde 50 tenzilatla söylemesi dahi, bir yerde "itiraftır". Aynı yorumu bütçe açığı, ithalat-ihracat farkı ve işsizlik için de geçerliydi.

Berat Albayrak'ın söyledikleri sıkıntının en az dört yıl daha devam edeceğinin işaretidir. Erdoğan'dan ricamız ise, uzunca bir süre "kriz mıriz yok" söylevlerini derin dondurucuya atması..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar