İstek üzerine futbol yazısı

TRT Spor'da Orhan Ayhan'la programını beklerken, iyi hazırlanmış bir akış vardı. Arşivlerden çıkarılıp ekrana sürülen eski maçların tamamına yakınını Orhan Ayhan'ın...

TRT Spor'da Orhan Ayhan'la programını beklerken, iyi hazırlanmış bir akış vardı. Arşivlerden çıkarılıp ekrana sürülen eski maçların tamamına yakınını Orhan Ayhan'ın anlatımından dinledik. Bu da bir rekor olsa gerek.

Mahalli Lig'ler ile başlayan organize futbolumuzun bugün geldiği noktanın adı Türkiye Ligi. Arada Millî Lig gibi dönemler de yaşandı.

Gelmiş geçmiş en başarılı TFF Başkanı kim derseniz, Orhan Şeref Apak'ı tek geçeriz. En önemli icraatı, büyük uğraşlarla UEFA'ya alınmamızdır. Asyalılıktan kurtardı Türkiye'yi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun efsane başkanının 1952-70 arası aynı görevi dört defa üstlendiğine tanık olduk. Apak'ın politikacılarla arasının iyi olmaması ara verme nedenidir.

James Lafontane'in ülkemizde başlattığı futbol, önceleri azınlıkların tekelindeydi. Kadıköy, Moda gibi yabancı kökenli ekiplerin hegemonyasını yıkan ilk oluşum Galatasaray'dır. Ali Sami Yen ve Sabri Mahir, bunun sonucunu 1909'da şampiyon olarak aldılar.

Doğrular

Bir Beşiktaşlı olarak kabul etmeliyim ki, uluslararası alanda en büyük zaferler de Sarı-Kırmızılıların katkısıyla oluştu. Ancak önceki akşam Benfica önünde, geçmişten kalma umutla izlediğimiz Cim-Bom'a ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Sahaya sürülen takıma bakıyorsunuz, hiçbirinin T.C. pasaportu yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar