Herkes futbol o, güreş yazdı

Ata sporumuz güreşle az çok alakadar olup da Ali Gümüş ismini duymayan hemen yok gibidir. Uzun yıllar aynı gazetede görev yaptığımız Ali Gümüş, güreş yazarlığı konusunda da spor tarihimizde...

Ata sporumuz güreşle az çok alakadar olup da Ali Gümüş ismini duymayan hemen yok gibidir. Uzun yıllar aynı gazetede görev yaptığımız Ali Gümüş, güreş yazarlığı konusunda da spor tarihimizde yerini almış saygın bir isimdir. Merhumu hatırlamama TRT Spor'da yayınlanan Orhan Ayhan'la programı vesile oldu. Vefatının 5. yıldönümünde Ali Gümüş'ün unutulmamış olması büyük bir vefa örneğiydi. Ali Gümüş'ün hatıralarla anıldığı programın konukları da çok dikkat çekiciydi. En başta, Sultan Abdülaziz'in baş pehlivana Kavasoğlu Koca İbrahim'in torunu Ayhan Sezer, yanında yağlı güreşin efsane isimlerinden Karamürselli Ahmet Taşçı, Av. Levent Erdoğan... Her biri Ali Gümüş'le ilgili birbirinden değerli hatıralarını paylaştı. Hele torun Ayhan Sezer'in anlattıkları çok dikkat çekiciydi. Büyük dede Kavasoğlu Koca İbrahim Osmanlı'ya pek çok yeniliği getirmiş, güreşe olan tutkunluğuyla bilinen, kendisi de iyi bir güreşçi olan Sultan Abdülaziz'in korumalığını da yapmıştı. Kavasoğlu Koca İbrahim Avrupa'ya açılan ilk Osmanlı pehlivanı olma özelliğine de sahiptir.

Bir anı da benden

Programda Ali Gümüş anılırken o anda onunla bir hatıram aklıma geliverdi. Bu anının kahramanlarından biri de son zamanlarda adı polemiklerin baş konusu olan milli güreşçi Hamza Yerlikaya'ydı.

Birgün Tercüman Gazetesi'nin bahçesine Ali Gümüş, Serçe marka bir otomobille girdi. İçinden bana sesleniyordu:

"Ayeri, Ayeri!.. Hamza'yla güreşir misin?"

Baktığımda, yanında Hamza Yerlikaya'nın olduğunu gördüm. Kim ne derse desin, Ali Gümüş'ün sorusunun ardından Hamza'nın davranışı ve verdiği cevap beni mest etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar