Erdoğan'a doğru söylemeyenler

Cemal Enginyurt, Karadeniz'in hırçın politikacılarından. Onun farkına ilk defa, Sadi Somuncuoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkışıyla varmıştım. Bu tarzı beğenmesem...

Cemal Enginyurt, Karadeniz'in hırçın politikacılarından. Onun farkına ilk defa, Sadi Somuncuoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkışıyla varmıştım. Bu tarzı beğenmesem de, belleğime kazınmıştı. 24 Haziran öncesi de benimsediği yola devam etmişti. "Çizgisi bu" diye kabul ettim.

Ne yalan söyleyeyim, geçen haftaki hareketini çok beğendim. Satır aralarında gürültüye gelmesini istemedim. Bugün, tam hakkını vererek değerlendireceğim. Özetlemek gerekirse Ordu MHP Milletvekili Enginyurt'un söyledikleri şöyle:

"TMO'nun -Toprak Mahsulleri Ofisi- hâlâ fındık fiyatlarını açıklamamasının sebebi nedir? Ak Parti Ordu milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, üreticinin mağduriyetini anlatmadığına inanıyorum".

Cemal Enginyurt sözlerinin final bölümünde daha da gerçekçi; "Myanmar'da, Arakan'da, Filistin'de, Gazze'de, Irak'ta, Suriye'de dünya Müslümanlarının derdiyle dertlenen Sayın Cumhurbaşkanına kendi milletvekilleri doğru söylemiyor. Bu fındık 15 liradan aşağıya kurtarmaz. Millet perişan. Duy milletin sesini".

Bütün fındıkçılar

MHP Ordu Milletvekilinin çıkışını, partisinin yayın organlarının dahi pek büyütmemesi ilginç. Bunda da mı, Semih Yalçın'ın müdahalesi oldu, çözemedim. Ayrıca Trabzon başta, fındık bölgelerinin pek çoğunda bu yıl ürün epey kayba uğradı. Bu da doğal afetin sonucu. Yani hasar sadece Ordu'yla sınırlı değil. Bütün fındık üreticisi TMO'nun yapacağı açıklamayı bekliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar