Bayramdan kalanlar...

Son yılların en uzun tatili, kimilerine üzüntü oldu. En başta yakınlarını trafik kazasında kaybedenlere.Bayram öncesine kadar yarım litrelik su 35-40 kuruşa alınırken bunun 50-85 aralığına...

Son yılların en uzun tatili, kimilerine üzüntü oldu. En başta yakınlarını trafik kazasında kaybedenlere.

Bayram öncesine kadar yarım litrelik su 35-40 kuruşa alınırken bunun 50-85 aralığına çekildiğini görenlerin şaşkınlığı ise müthiş. Önceki gün emekli bir emniyet müdürü arkadaşım aradı. Belli ki dolmuş, kutlamayı jet hızıyla geçti. Hemen peşinden ekledi: "Abi, hiç bir hükümet hakkında konuşmadığımı bilirsin. Ancak bana en çok ne koydu biliyor musun? O küçücük sulardaki inanılmaz zıplama". Bunu söyleyenin çocukluğunu bile bilirim. Siyasete bulaşmamış biridir.

Hükümet etme konumundakiler, özellikle bu patlamaya kulak vermelidirler. Pet şişelerin ham maddesinin petrol artığı olduğunu biliyoruz. Fakat bu zammın pompaya yansıyandan fazla olduğunu kimse görmüyor mu? Bu gidişle yakında benzin fiyatına su satılacak. Ya da şehir şebeke suyundan başka çare kalmayacak.

Taze bir örnek de ekmek fiyatlarından vereyim. Hani önce ilan edilen, sonra geri aldırılan zam sessiz sedasız yürürlüğe sokuldu. İnanmayanlar, fırınlardan marketlere sorup soruştursunlar. Yaşlılık aylıklarında yapılan üç kuruşluk artış, yüzde ellileri bulan enflasyonun dişinin kovuğuna gitmez.

Dün sabah baktım markette çocuk bezlerinin etiketleri değiştiriliyordu. Neden mi?  Güldürmeyin insanı!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar