Adım adım Kandil'e

Bir konuda dikkatinizi çekmek istiyorum. Askeri birliklerimiz Irak sınırının içine girip, sabit üsler yapımına hız verdi. Güçlerimizin terörle mücadeleyle birlikte, Kandil'e uzanan hatta, yollar inşa ettiği...

Bir konuda dikkatinizi çekmek istiyorum. Askeri birliklerimiz Irak sınırının içine girip, sabit üsler yapımına hız verdi. Güçlerimizin terörle mücadeleyle birlikte, Kandil'e uzanan hatta, yollar inşa ettiği ortada. İçişleri Bakanı'nın ifadesiyle "melanet merkezi"ne 26-27 kilometre kaldı. Bu o kadar kolay değil. Süleyman Soylu'nun koyduğu mesafe "kuş uçuşu". Bölgenin doğal yapısı dokuz ayrı kanyondan oluşmakta. Hepsi de dimdik. Bunların her birini geçmek için özel dağcılık araç ve gereçlerine ayrıca çok sayıda iyi eğitilmiş askere ihtiyaç var.

Bir de PKK'nın karşıt saldırıları da artmakta. Sızmalarla, çemberi kırma teşebbüslerine sık sık tanık olmaya başladık. Artan şehit sayısının bir nedeni de bu. Teröristlerin ana karargahının tabiat şartlarından yararlanıp korunduğu meydanda. Neticede çok elverişsiz şartlarda göğüs göğüse çarpışılıyor.

Resmen konmasa bile, bu operasyonun adı Kandil Harekatı'dır. Burada sabır ve dikkat çok önemli. Devlet yapılanın adını resmen telaffuz etmemeli. "Yaklaştık" lafları daha şimdiden "Ne zamana ele geçireceğiz?" baskısı oluşturdu. Zaten buna da gerek yoktu.

***

İki yanlış, bir doğruyu götürdü

Malatya'da esnaf ve sanatkarların iftarı polemik konusu oldu. Olmaya da devam edecek gibi. Daha bir hafta önceye kadar "militarist parti" diye itham edilen CHP, bir anda "antiTSK"ya dönüştürüldü. Bunda en büyük etken Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı'na yükleniş tarzı. Terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonların önemli ismi Korgeneral İsmail Metin Temel'in sivil erkânla birlikte alkışlara katılması yanlıştı. Üst düzey ve sorumlu konumuyla önemli yerde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar