Uzak Doğu'nun sağlıklı yaşam sırrı: Japon su terapisi

Atalarımızın da dediği gibi 'erken kalkan yol alır.'  Hem de kelimenin her anlamıyla.. Çünkü sabah erken saatler gerçekten de 'günün altın saatleri.' Biraz daha erken kalkarak güne daha sağlıklı ve zinde...

Atalarımızın da dediği gibi 'erken kalkan yol alır.'  Hem de kelimenin her anlamıyla.. Çünkü sabah erken saatler gerçekten de 'günün altın saatleri.' Biraz daha erken kalkarak güne daha sağlıklı ve zinde bir şekilde hazırlanabilirsiniz. Açık havada kısa ama tempolu bir yürüyüş, hızlı bir egzersiz programı, sağlıklı bir kahvaltı. Biraz sonra okuyacaklarınızın ardından bu listeye başka bir madde daha eklemek isteyeceksiniz: Japon su terapisi.

Peki nedir bu Japon su terapisi, faydaları nelerdir?

Gelin, dünyanın en uzun süre ve sağlıklı yaşayan insanlarının sırrını birlikte çözelim. 

Suyun hayatın ta kendisi olduğunu biliyoruz. Su, vücudumuzun her hücresi için, yaşamsal fonsiyonlarımız için vazgeçilmez bir kaynak. Buraya kadar tamam...

Bundan sonrası ise biraz daha fazlasını kapsıyor. Biraz genetik özellliklerinden, biraz da beslenme alışkanlıkları nedeniyle uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını çözen Japonların uyguladığı bir sağlık kürü su terapisi. 

On yıllardır Japonya'da iyi bilinen ve uygulanan bir yöntem, Aslında hepimizin bildiğinden farklı bir durum değil. Uyanır uyanmaz aç karna bir bardak su içmek! Peki Japonların bunu nasıl yaptıklarını biliyor musunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uzak Doğu'nun sağlıklı yaşam sırrı: Japon su terapisi 18 Ocak 2018 | 4.557 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar