Bersu Ekinci Kimdir?

Bersu Ekinci kimdir? Reklam ve medya sektöründe başlayığı mesleki hayatı Bütünsel Beslenme'yle tanışmasıyla tamamen değişti Bersu Ekinci'nin. İngiltere'de Bütünsel Beslenme eğitimleri alan Bersu Ekinci deneyimlerini kadın sitesi elmalma.com 'daki haftalık köşe yazılarıyla paylaşıyor. Peki kimdir Bersu Ekinci? İşte Bersu Ekinci'nin hayatından kesitler...

Bersu Ekinci, 1983 yılında İstanbul’da doğdu.Manchester Metropolitan Üniversitesi Medya ve Kurumsal İletişim Bölümü’nden mezun oldu. Uzun süre medya ve reklam sektöründe çalıştıktan sonra, yüksek lisansını ilgi alanım obezite ve kilo kontrolü üzerine yapmaya karar verdi. Yaşamış olduğum sağlık sorunlarının hemen hepsinin (spastik kolon, fibromiyalji, akne) yanlış beslenmeden kaynaklandığını, kilo kontrolünde yaşadığı sıkıntıları ve sayısız beslenme uzmanına gidip sonuç alamadığımı fark edince, duruma el koyup kendini sağlıklı beslenme konusunda geliştirmeye adadı.

New York’ta alanında tek olan The Institute for Integrative Nutrition’da (IIN) Bütünsel Beslenme eğitimi aldı. Bu okul, farklı diyet teorilerini (geleneksel reçetelerden modern, güncel diyetlere kadar uzanan bir yelpaze söz konusu) pratikle birleştiren önemli eğitim kurumlarından biri.

New York’tan sonraki durağı, İngiltere’nin başkenti Londra’daki The Health Sciences Academy oldu. Bu kurumda detoks uzmanlığı alanında eğitim gördü.

Aynı zamanda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Herkes İçin Spor Federasyonu onaylı 1. Kademe Wellness Antrenörlük ve Yoga Eğitmenliği sertifikalarının yanı sıra Yeditepe Üniversitesi onaylı Profesyonel Yaşam Koçluğu ve NLP Practitioner sertifikaları sahibi. Halen London South Bank Üniversitesi’nde Obezite ve Obezite Kontrolü üzerine yüksek lisans yapmakta.

BAZI YAZILARI
Uzak Doğu'nun sağlıklı yaşam sırrı: Japon su terapisi 18 Ocak 2018 | 4.557 Okunma
TÜM YAZILARI