Kürt seçmen ne mesaj verdi?

Tarihi bir seçimi geride bırakarak yepyeni bir sisteme geçiş yaptık. Türkiye’nin yönetim sistemi artık her zamankinden daha güçlü. Dünyanın yeniden şekillenme safhasında Türkiye çok daha...

Tarihi bir seçimi geride bırakarak yepyeni bir sisteme geçiş yaptık. Türkiye’nin yönetim sistemi artık her zamankinden daha güçlü. Dünyanın yeniden şekillenme safhasında Türkiye çok daha güçlü bir yönetim sistemi ve liderlikle gerek sahada ve gerekse masada var olacak. Bu varoluş sadece Başkan Erdoğan’a oy verenler için değil, 81 milyonun tamamının geleceği için önemli. Zira artık küresel oligarkların bugüne kadar rahat bir şekilde sızdığı ve operasyon çektiği “parlamenter sistem” yok!

Tüm bu değişim süreci yaşanırken, Türkiye dışarıya karşı yeni sistemi ile kendisini daha güçlü hale getirirken içerde Kürt seçmenlerin 24 Haziran’da nasıl bir tutum sergileyeceği ve ne yönde bir tercih ortaya koyacağı merak ediliyordu. Hatta birçok kamuoyu araştırma şirketi, 24 Haziran seçimlerinin belirleyicisi olarak “Kürtleri” gösteriyordu.

Peki, Kürtler ne mesaj verdi?

Sandıktan çıkan ilk mesaj doğrudan “Başkan Erdoğan” ile ilintili. Kürt seçmen Başkan Erdoğan’a “güven tazeledi” ve onu bir “sigorta” olarak gördü. HDP ile Demirtaş arasındaki makas ve HDP oylarının gerilemesi bunu açıkça ortaya koyuyor.

Birçok analistin gözden kaçırdığı diğer bir gerçeklik de Başkan Erdoğan’ın hem Doğu’da hem de Güneydoğu’da bölge bazlı sonuçlarda 1. çıktığıdır.

Başkan Erdoğan, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 52,30 ile 1. çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sermaye sahibi! 14 Ağustos 2018 | 3.196 Okunma TRT’ye kimler operasyon çekiyor? 07 Ağustos 2018 | 2.759 Okunma Yüzyılın lideri: Başkan Erdoğan 31 Temmuz 2018 | 5.889 Okunma Kürt seçmen ne mesaj verdi? 26 Haziran 2018 | 1.285 Okunma Yeni dönemin şifreleri 05 Haziran 2018 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar