Kim çıkarıyor bu Resmi Gazete’yi yahu!

Yeni Şafak’ın ima ettiği ama adını vermediği, Ülkü’nün onca ihraçtan sonra çarptığı sert kaya kimdi acaba?

“Hepimiz biraz nevrotiğiz” diyor Freud. Doğru, ama az ama çok, kaygılarımız ve güvensizliklerimiz var. Sakarlık yapıyorsak bilinçaltımız böyle istediğinden. “Aldatıldım” diyorsak belki de irademizin ve arzularımızın esiriyiz.

Tarih: 22 Temmuz 2017.

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi FETÖ soruşturmalarında yaşanan olağandışılıkları eleştiren bir haber yaptı. “İhbar etti, ihraç edildi” başlığını taşıyordu. Haberde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) çalışan Kenan Ülkü’nün hikâyesi anlatılıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tanıdığınız FETÖ’cüleri ifşa edin. Savcılıklara bildirmeniz lazım. Bu, bir vatanseverlik borcudur” çağrısını emir kabul eden Ülkü, TCDD’deki FETÖ şüphelilerini ihbar etmişti.

Yeni Şafak, sonrasını şöyle haber verdi: “Ülkü’nün verdiği ihbar dilekçeleri üzerine TCDD Teftiş Kurulu Başkanlığı ve savcılıkça soruşturma başlatıldı. Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında şu ana kadar ihbar dilekçesindeki isimlerden 62’si çıkarılan kararnameler ile ihraç edildi. Diğer isimler hakkındaki soruşturmalar ise halen devam ediyor.”

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 5.591 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.736 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.219 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.621 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 963 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar