KPSS skandalı ve FETÖ’yle mücadele

KPSS skandalı ve FETÖ’yle mücadele

Türkiye günlerdir, KPSS sınavında yaşanan rezaleti konuşuyor. Sınav iptal edildi. ÖSYM başkanı görevden alındı. Devlet Denetleme Kurulu harekete geçti. Adli ve idari soruşturma başlatıldı.  

Peki, yurttaşların zihninde beliren sorular, kaygılar giderildi mi? Hayır. Acaba önceki sınavlarda da benzer durumun yaşanıp yaşanmadığı konusunda kesin bir yanıt veriliyor mu? Hayır. Emperyalizm destekli terör, casusluk, ihanet örgütü FETÖ’nün sınav sorularını çalma konusundaki kirli ve kanlı sicili bilindiğinden, herkesin aklına aynı soru geliyor, doğal olarak: Acaba bu işin altından da FETÖ mü çıkacak? Nitekim bu konudaki endişeleri haklı çıkaran bilgi ve bulgular ortaya çıkmaya başladı.  

Soruları çoğaltabiliriz. Çünkü sınava giren gençler, aileleri, yakın çevreleri çok kaygılı. Çünkü devletin itibarı zedelendi. Çünkü toplumsal bellek bu konuda çok duyarlı.  

Yapılacaklar belli: Devlet; büyük bir kararlılık, tutarlılık ve titizlikle, ciddiyet ve sorumlulukla bu işin üzerine gitmeli. Yargı, kılı kırk yaran bir titizlikle, bir an önce suçluları cezalandırmalı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefet ve değişimin yönü 14 Haziran 2023 | 430 Okunma İktidar ve anayasa değişikliği 10 Haziran 2023 | 247 Okunma Mehmet Şimşek’ten kimler, ne bekliyor? 07 Haziran 2023 | 2.400 Okunma Yeni CHP, başkalaşan CHP, dönüşen CHP 03 Haziran 2023 | 551 Okunma Seçmenle inatlaşmak 31 Mayıs 2023 | 1.091 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar