Kur kendini buraya atmadan önce erken müdahale edilebilirdi

Yeni yılın ilk yazısında ne anlatıyor bu adam demeyin! Yorgun kalktınız, kahvenizi içtiniz ve günün, aynı bir önceki günden kalanlarla devam ettiğini bir kez daha gördünüz. Kızmayın ve...

Yeni yılın ilk yazısında ne anlatıyor bu adam demeyin! Yorgun kalktınız, kahvenizi içtiniz ve günün, aynı bir önceki günden kalanlarla devam ettiğini bir kez daha gördünüz. Kızmayın ve şaşırmayın… Devam edecek! Eğer siz müdahale etmezseniz devam edecek. Nasıl mı?

Örneğin… Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan’ın şu cümlelerini okuyalım: “… Kurun 20-30 liralara gideceğini öngörerek elbette bir model ortaya çıkmaz. Kurdaki hareket öngörülebilir değildi, yine de daha iyi yönetilebilirdi. Kur kendini buraya atmadan önce daha erken müdahale edilebilirdi. Orada geç kalmışlık var mı, elbette olabilir. Devlet tarafında bundan daha hızlı davranmak mümkün değil. Devlet kontrolü fazla bir mekanizma… 30 Aralık 2021/Bloomberg HT)

Bu soruyu ısrarla sorun: Küçük dünyasında 50 bin lirasını pazartesi sabahı dolara yatıran, salı sabahı o parasının yarısını kaybedenler sormalı… Kura neden erken müdahale edilmedi? Büyük balığın küçük balığı yutması neden beklendi?

Bu sorulara yanıt ararken son okuduğum “Postmodern Siyaset/İlhan Ürkmez” kitabındaki şu alıntı dikkatimi çekti:

“… Her...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.100 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.160 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar