“Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak

Sözcü yazarı Aytunç Erkin bu hafta '“Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Dün yazıma “Beştepe’nin yanılgısı” başlığını attım ve dedim ki:

“AKP ve Beştepe içinde yaşanan tartışmalarda altı çizilen konulardan birisi de şu: Aşırı zenginlik! ‘Beyaz Türklerden iktidarı aldık’ sloganıyla (ki bu merkez-çevre ilişkisi de doğru değil ama konumuz bu değil) Demokrat Parti iktidarından Turgut Özal’a ve Erdoğan’a uzanan çizgi bugün halktan koptu! Kendisine muhafazakar diyenlerin bir bölümü ‘dar ve elitist’ bir anlayışla herkese tepeden bakıyor.”

Daha yazım sizlerle buluşmadan şaşırtıcı bir gelişme yaşandı.

Önceki akşam...

Televizyon kanallarında uzun zamandır alışık olmadığımız bir “son dakika” bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı. Birçok haber kanalı, internet sitesi hemen hemen aynı dakikalarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerini aktarmaya başladı. “Alışık olmadığımız” derken uzun yıllardır MYK toplantılarından böylesine bir bilgi akışına şahit olmadığımızın altını çiziyorum. Ana muhalefet partisi CHP’nin (yerel seçim sonuçlarına göre birinci parti) Parti Meclisi ya da diğer toplantılarında konuşulanlara nasıl hızlıca ulaşılabildiği konusunda herkesin deneyiminin olduğunu da vurgulamakta fayda var. AKP MYK’sında Erdoğan’ın konuşmaları basına “sızdırıldı” ve mesaj verildi. Nereye mi? Tabii ki AKP’nin içine!


Daha da açalım.

Erdoğan MYK’da ne dedi? Medyaya ulaşan aktarımın noktasına, virgülüne dokunmadan ama özetiyle aktarıyorum:

... Kaynaklara göre Cumhurbaşkanı’nın yaptığı değerlendirmede; tüm illerde serzenişlerini dinlediği emekliler başta olmak üzere toplumun birçok kesiminin refah kaybına uğradığını, süreç içinde emeklilerin sıkıntılarını hafifletme çalışmalarının da istenilen noktaya ulaşmadığını belirttiği ifade edildi.

... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, milletin bağrından çıkan AK Parti’nin vatandaşla arasına duvar öremeyeceğini, bunun en büyük düşman olduğunu net bir biçimde belirttiği de ifade ediliyor.

... Erdoğan, ortada oy kaybının yanında, kan ve ruh kaybı bulunduğunu düşünüyor.

... Kaynaklara göre Erdoğan nerede eksik, hata, kasıt ya da ihanet varsa üzerine gitmenin boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.109 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.163 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar