Devlet tecrübesi olan kazanacak aday(lar)

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (29.09.2022)''Devlet tecrübesi olan kazanacak aday(lar)'' başlıklı yazısı.

İki bilgi…

CHP’deki genel değerlendirme: “Bu saatten sonra Bay Kemal adaylıktan vazgeçmez. Vazgeçerse partisinden de vazgeçmiş olur.”

İYİ Parti’deki genel değerlendirme: “Sahada gördüğümüz, AKP-MHP ittifakından kopan ama kararsız olanların hatta Cumhur İttifakı’na destek verenlerin bile desteği Mansur Yavaş’a.”

20 gün önce 8 Eylül’de bu köşede okudunuz: “CHP’li etkili bir kurmaya göre süreç çoklu adaya doğru gidiyor.” O gün bir kronoloji yapmış ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığına, İYİ Parti’nin neden ve nasıl karşı çıktığını yazmıştım.  Yazımdan bir gün sonra 9 Eylül’de, İYİ Parti’nin önemli bir isminden gelen telefonla netleşmeye başlamıştım! Çünkü… Telefondaki ses bana yaklaşık 13 dakika boyunca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a olan ilgiyi anlatmıştı.

Önceki akşam, Habertürk’te İYİ Parti lideri Meral Akşener’in açıklamalarıyla daha da netleştim: Masanın ikinci büyük partisi Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı!

Akşener’in şu cümlesinin altını çizelim: “Masa noter değil. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı tarifi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 190 Okunma Özgür Özel nasıl ikna oldu? 21 Şubat 2024 | 3.517 Okunma Seçil Erzan’ın iddia ettiği “ses kaydı” 01 Aralık 2023 | 568 Okunma İşte o kayıp 11 milyon doların belgesi 30 Kasım 2023 | 1.295 Okunma Emre Belözoğlu'nun avukatı Şekip Mosturoğlu: Erzan’ın açıklayamadığı kayıp 11 milyon dolar var 29 Kasım 2023 | 943 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar