Akşener’in işaret ettiği toplantı ve “iç işleri”

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (24.12.2022)''Akşener’in işaret ettiği toplantı ve “iç işleri”'' başlıklı yazısı.

İYİ Parti, CHP’nin “içine” mi uzandı?

İç işleri tartışması nasıl başladı?

CHP lideri neden bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissetti?

Meral Akşener ve kurmayları ne düşünüyor?

Çok soru var; bizler de derine kazmaya devam ediyoruz, etmeye çalışıyoruz. “Kod Adı: Kılıçbalığı” filmindeki gibi, bir görünen var, bir de görünmeyen… Bir yazılmamak kaydıyla konuşulanlar, bir de kamuoyuna yansıtılanlar.

Derine inelim.

Dün… İYİ Parti lideri Akşener, Fox TV'de, CHP'nin iç işlerine karışmadıklarını söyledi: “…1.5 yıl evvel sayın Kılıçdaroğlu ve beş arkadaşının benimle beraber beş arkadaşımın karşılıklı olarak CHP'yi ziyaretimizde onlara söylediğim bir söz bu. Ondan sonraki fasılda da bu sözü kamuoyuyla paylaştım. Bugün o söz yeniden gündeme geldi ve gazeteciler Kılıçdaroğlu'na bunu sordular. Sayın Kılıçdaroğlu da iç işlerine karışmakla ilgili bir cümle sarf etti. Burada iç işlerine karışmak gibi bir durum yok.”

Akşener'in işaret ettiği toplantının hangisi olduğunu ve İmamoğlu-Yavaş isminin ilk kez geçtiği masayı aydınlatalım.

Tarih 20 Ekim 2021…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindeki heyet, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Meclis'te görüşmelerine başlanan Irak ve Suriye tezkereleriyle ilgili görüş alışverişi yapıldı. İki liderin bu görüşmesini önemli kılan ise Meral Akşener'in hedefini “başbakanlık” olarak açıklaması, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı için “muhalefetin birden çok adayı olabileceği” yönündeki açıklamasından sonraki ilk görüşme olmasıydı. Ancak… O toplantıda bir konu daha gündeme geldi! Akşener, CHP liderine “İki arkadaştan (Ekrem İmamoğlu-Mansur Yavaş) birisini aday gösterirseniz hayır demem” dedi.

Bitmedi.

Kılıçdaroğlu'nun verdiği görev
Tarih 25 Ekim 2021…

İYİ Parti lideri, Karar TV'ye katıldı ve açık konuştu:

“Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı'nın belediye başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim. Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği halde biz ‘hayır' demeyiz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.102 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.161 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar