Bir yaz hobisi olarak gıybet

Gıyyybet! Kıskanıyolaaaa bizi! Tabii canım, tabii... Ege'ye yaz başından beri konuşlanmış biri olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki; vaktimizin çoğu dedikodu yaparak geçiyor. Sanırsınız yaz sporu;...

Gıyyybet! Kıskanıyolaaaa bizi! Tabii canım, tabii... Ege'ye yaz başından beri konuşlanmış biri olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki; vaktimizin çoğu dedikodu yaparak geçiyor. Sanırsınız yaz sporu; yüzme, su kayağı... Yapmalara doyamıyoruz. Sanırsınız yaz meyvesi; kiraz, karpuz, kayısı... Yemelere doyamıyoruz. Sanırsınız en büyük yaz aşkımız o... Her yaz dibine vuruyoruz.
Tamam kışın da dedikodu yapılıyor ama yazları işlerin hafiflemesi, hadiselerin boşa çıkması sebebiyle, gıybet zirve yapıyor zirve!
İnin bir plaja, iki-üç kişi bir araya gelmeyegörsün. 'Ay şekerim sırtıma yağ sürer misin?'lerin, 'Baksana yanmış mıyım?'ların, 'Valla çok kilo aldım, veremiyorum'ların arasında ille de dedikodu.
Gidin evlere, restoranlara, sofralara; sanki konuşacak başka bi' şey yok. Dedikodu da dedikodu.
İlle de başkalarının hayatı, hataları, aşkları, meşkleri, başarısızlıkları, kiloları, saçları, kıyafetleri, evlilikleri, ayrılıkları...
Sanki kimsenin kendi hayatı yok; düşündüğü, önemsediği, değer verdiği başka konu yok.
Zaten bizim sosyalleşmekten anladığımız iki şey var:
1- Yemek yemek ve yerken nasıl kilo verdiğimizi, veremediğimizi, yeni diyet formüllerini falan konuşmak. Yani o yemeği bile ağız tadıyla yiyememek.
2- Gıybet Üşenmeyen denesin, denesin de görsün. Bir arkadaş ortamına girmeden önce 'Bu akşam asla dedikodu yapmayacağım ve yaptırmayacağım' diye yeminler etsin ve başına gelecekleri izlesin.
Gecenin sonunda masanın en antipatiği olarak boynuna madalyasını takar, bir daha da aramazlar kendisini. Çünkü yok; konuşacak adam gibi bir konu yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe cinsiyetçi ayrımcılığa dur diyor 15 Kasım 2018 | 4.326 Okunma Yağmur’un sınavı ve babasız kızlar... 14 Kasım 2018 | 6.255 Okunma Çağan Irmak’a ‘Issız adam’ sürprizi 12 Kasım 2018 | 4.476 Okunma Hazar Ergüçlü-Onur Ünlü çiftine çifte standart 08 Kasım 2018 | 3.965 Okunma Polisi aramayan da suça ortaktır! 07 Kasım 2018 | 3.848 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar