Arap Baharı’ndan geriye ne kaldı?

Obama’nın Kahire’de İslam dünyasına bahar dalı uzatmış gibi görünen ve İslam dünyasında sempatiyle karşılanan konuşmasının ardından Arap Baharı’nın fitili 10 yıl önce bugünlerde ateşlendi.

Obama’nın Kahire’de İslam dünyasına bahar dalı uzatmış gibi görünen ve İslam dünyasında sempatiyle karşılanan konuşmasının ardından Arap Baharı’nın fitili 10 yıl önce bugünlerde ateşlendi. Tunus’ta 17 Aralık 2010’da İbrahim Bouazzi isimli bir seyyar satıcının kendini yakmasıyla başlayan protesto gösterileriyle dünya Arap Baharı’ndan haberdar oldu. Bu fitil sadece Tunus’takileri değil Mısır ve Yemen olmak üzere 3 ülkede değişim isteyenleri sokağa döktü. Tonlarca yazı kaleme alındı, Orta Doğu’da değişimin başlangıcı olarak görüldü. Sosyal medyanın yardımıyla da halk hareketiyle demokrasi geliyordu….

Aynı yıl katıldığım uluslararası bir kitap fuarında bu konuda yazılmış onlarca kitabın ne ara yazılıp basıldığına bir türlü akıl erdiremesem de “Arap Baharı” ismi çok cazip gelmişti. Öyle ki üşenmedim değişimin kadınlara etkilerini görmek üzere Tunus ve Yemen’e gittim. Oradan da çok umutlu dönmüştüm.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mülâhaza etmek 20 Nisan 2024 | 231 Okunma Nükleer silahların gölgesinde 13 Nisan 2024 | 101 Okunma Düşünce tarzını değiştirmek 06 Nisan 2024 | 262 Okunma İsrail ordusunun yabancı askerleri 30 Mart 2024 | 376 Okunma İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek 23 Mart 2024 | 206 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar