Bir kadın için ikinci eş olmak nasıl bir çözüm olabilir?

Garip karşılayacaksınız biliyorum ama ben böyle bir sitenin açılmasından ziyade açılma gerekçesine taktım kafayı, hem de fena. Kendimi acayip aşağılanmış hissettim.Şöyle diyor site sahibi;...

Garip karşılayacaksınız biliyorum ama ben böyle bir sitenin açılmasından ziyade açılma gerekçesine taktım kafayı, hem de fena. Kendimi acayip aşağılanmış hissettim.

Şöyle diyor site sahibi; Kendi çevremden kırk beş yaşında ve hiç evlenmemiş bir bayan arkadaş hâlâ bakire olduğunu söylediğinde bu fikir aklıma geldi. Kendisi, ikinci eş olmanın kendisi için bir çözüm olabileceğini ama doğru birini bulmanın çok zor olduğunu söyledi. Biz de durumları uyan erkek ve kadınları bir araya getiren siteyi kurduk. Amacımız insanımızın en doğru tercihi yapmasına olanak sağlamaktır."

Site sahibinin gerekçesinden anladığım kadarıyla 40 yaş üstü bakire olmak sorun. Gerçi “45 yaşında bir kadının bakire olmasının fıkhen ve toplum ahlakı açısından nasıl bir sakıncası olabilir?”in cevabını bulamadım ama anladığım kadarıyla utanılması ve çözülmesi gereken bir sorun.

Asıl üzücü olan, bir kadının bu gerekçeyle kendini ezik hissederek ikinci eş olmayı istemesi ve bunun sonucunda girişimci olan birilerinin de ona iyilik (!) yapmak adına ikinci eş bulma sitesi kurması.

Bu gerekçelerle bir evlilik sitesinin kurulması, tepki ile karşılanmaktan ziyade araştırılması gereken ciddi sosyolojik bir vakıadır.

Bir kadın, bir erkeği hayat arkadaşı olarak değil de içinde bulunduğu durumdan kurtarıcı kişi olarak görüyorsa oturup düşünmeliyiz. Üstelik ikinci eş olması durumundaki  “toplum baskısı” öyle yabana atılır cinsten bir durum değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.721 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 3.996 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.362 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.348 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar