Tuzak

16 Nisan Halkoylaması’nda AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Evet bloku yüzde 51,4 oranında oy aldı. Köklü bir sistem değişikliğinin oylandığı hesaba katıldığında, AK Parti’nin oy...

16 Nisan Halkoylaması’nda AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Evet bloku yüzde 51,4 oranında oy aldı. Köklü bir sistem değişikliğinin oylandığı hesaba katıldığında, AK Parti’nin oy oranının yüzde 50’nin üzerinde olduğu kolayca görülecektir. Bu kuşkusuz çok büyük bir başarı. Ancak, yeni sistemde artık iktidara gelebilmek için yüzde 50+1 oy almak gerekiyor. Halkoylamasında yüzde 50 oy oranına yaklaşan AK Parti ve Erdoğan karşıtı blokun motivasyonu yükseldi. Önümüzdeki 2 yıllık süreçte, AK Parti ve Erdoğan karşıtı bloku bir arada tutmak, hatta daha da çoğaltmak için, ulusal ve uluslararası her oyunun devreye sokulacağını tahmin etmek güç değil.

Son günlerde, Atatürk heykelleri, Anıtkabir, ya da kıyafet gibi konularda devreye sokulan açık provokasyonlar, AK Parti ve Erdoğan karşıtı bloku bir arada tutabilmek ve çoğaltabilmek için yapılmış ilk denemeler. Bu provokasyonların artacağını, başka araçların devreye alınacağını da tahmin etmek zor değil.

2019 seçimlerine giderken, AK Parti’nin son derece dikkatli olması gerekiyor. Hata yapma lüksümüz yok. Bize oy verenleri küstürmek gibi bir lüksümüz hiç yok. Çok daha kucaklayıcı, kapsayıcı olmamız, bize oy verenleri bir arada tutup, halkayı daha da genişletmemiz gereken hassas bir sürece giriyoruz.

İşte tam bu noktada, 2019 seçimleri öncesinde önemli ve kritik bir sürece girmişken, AK Parti’ye ve onun Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çirkin bir tuzak kuruluyor.

Bu sütunda, önceki birkaç yazımda dilim döndüğünce ifade etmeye çalıştım: “Reis’ten çok Reisçiliğin” haddi aşmak olduğunu, bizim hiçbir şekilde FETÖ araçlarını ve yöntemlerini kullanamayacağımızı, gayri meşru yöntemlerle meşru bir davanın yürütülemeyeceğini, ahlak zemininden asla ayrılmamak gerektiğini, düşmanımıza benzeyemeyeceğimizi vurgulamaya gayret ettim.

Kimden para alıyorsa onun düdüğünü çalan, çok hızlı manevra yapabilen, “dünya yıkılsa enkazını satıp yine de kazanan” bir lejyoner ve haşerat güruhunun kutlu yürüyüşün ahlaki zeminine ciddi tehdit teşkil ettiğini vurgulamaya çalıştım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür? 13 Mayıs 2024 | 655 Okunma Unutma sakın! 10 Mayıs 2024 | 421 Okunma Siyasette yumuşama: Mümkün mü? 06 Mayıs 2024 | 631 Okunma İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon 03 Mayıs 2024 | 4.801 Okunma Şule öğretmen ve yeni maarif modeli 29 Nisan 2024 | 1.700 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar