Muhalefete üzülmek

Muhalefet 21 yıldır AK Parti ve Erdoğan’ı devirmeye çalışıyor. 21 yıl uzun bir süre. Bu uzun süre içinde muhalif siyasi partilerin yanlarına çok farklı nedenlerle AK Parti ve Erdoğan’ı devirmeyi...

Muhalefet 21 yıldır AK Parti ve Erdoğan’ı devirmeye çalışıyor. 21 yıl uzun bir süre. Bu uzun süre içinde muhalif siyasi partilerin yanlarına çok farklı nedenlerle AK Parti ve Erdoğan’ı devirmeyi arzulayan başka kitleler de hizalandı. Küskünler, kızgınlar, çıkarları zedelenenler, kaybedenler, muhterisler, seçkinler, kibirliler, yaşam tarzını tehdit altında görenler, cemaatler, cemiyetler, gözünün üstünde kaşı var diyenler ve elbette PKK gibi, FETÖ gibi teröristler… Hepsi, iktidarı değiştirmek arzusuyla yanıp tutuşuyor ve bu ortak arzu hepsini aynı hizada tutuyor.

Ortak motivasyonları Erdoğan ve AK Parti’yi devirmek olan kitle sayısal olarak belli bir seviyeye de ulaştı. Açıkçası, 2018 seçimlerinde Abdullah Gül muhalefetin ortak adayı olsaydı, seçilemese dahi seçimleri ikinci tura taşıyabileceğini ve Erdoğan’ı zorlayabileceğini düşünüyordum.

2018 sonrası ise muhalefet açısından oldukça elverişli geçti. Ankara ve İstanbul belediyelerindeki başarı muhalif kitleyi sevindirdi. Ekonomide yaşanan sorunlar ve 6 Şubat deprem felaketi hiç kuşkusuz muhalefetin kazanma iştah ve umudunu daha da artırdı.

2023 yılına muhalefet moral ve motivasyon olarak güçlü girdi....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.542 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.701 Okunma Ne yapmalı? 15 Nisan 2024 | 616 Okunma Gazze’de bayram sabahı 12 Nisan 2024 | 77 Okunma Kaybetme korkusuyla kaybetmek 08 Nisan 2024 | 773 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar