Bu PKK’lılar neden öldü?

PKK Türkiye topraklarındaki terör eylemlerine 1984’de başladı. 34 yıl içinde terörle mücadele kapsamında öldürülen PKK’lı terörist sayısı 30 bin rakamına yaklaştı.PKK 34...

PKK Türkiye topraklarındaki terör eylemlerine 1984’de başladı. 34 yıl içinde terörle mücadele kapsamında öldürülen PKK’lı terörist sayısı 30 bin rakamına yaklaştı.

PKK 34 yıllık silahlı eylemleri sonucunda ne elde etti? Kocaman bir hiç. 30 bine yakın terörist tamamen “hiç” uğruna öldüler.

Hendek eylemleri 2015 yılının Temmuz ayında başlamış ve 10 ay sürmüştü. PKK, YDG-H adını verdiği gençlik yapılanmasını bazı ilçeleri “işgal” için silahların önüne sürdü. Hendek eylemlerinin hiçbir mantığı, hiçbir stratejisi yoktu. PKK’nın herhangi bir ilçeyi eline geçirmesi ve elinde tutması mümkün değildi. Buna rağmen, önemli bir kısmı da çocuk olan binlerce YDG-H teröristi, oyun oynar gibi ilçelerde hendek kazmaya, molotof atmaya, güvenlik güçlerine saldırmaya başladı. Sonuç: 7 bin PKK’lı terörist öldü. Tahir Elçi gibi yüzlerce sivil hayatını kaybetti. İlçelerden göçler yaşandı. Sur gibi bazı ilçelerde tarihi doku tahrip edildi. 2016’nın Mayıs ayında PKK hendek eylemlerini bitirirken, geride 7 bin ölü teröristin yanında binlerce yaralı ve hayatları artık hapishanelerde geçecek binlerce genç terörist bıraktı.

Afrin’de de sonucun farklı olmayacağı en başından belliydi. Afrin harekatı daha başlarken ABD PKK’lıları savunmayacağının sinyalini vermişti. PKK/YPG’nin Türk Silahlı Kuvvetleri karşısında en küçük bir şansı yoktu. En akıllıca strateji Afrin’i boşaltmak olabilirdi. Ama PKK, kaybedeceğini bile bile Afrin’i boşaltmadı. Sonuç? 3 bin 603 terörist öldü.

Ne PKK içinden, ne de PKK sempatizanları arasından bir kişi bile çıkıp “bu Kürt gençlerini neden öldürüyorsunuz” diye PKK yöneticilerine sormadı, soramadı. Hiçbir PKK yöneticisi, akıl olmayan, mantık olmayan, strateji olmayan eylemlerde kıydıkları Kürt gençleri için hesap vermedi.

Kürt siyaseti ve siyasetçisi, en küçük bir cesaret kırıntısı arzedip, PKK’ya bu ölümlerden dolayı soru yöneltmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür? 13 Mayıs 2024 | 656 Okunma Unutma sakın! 10 Mayıs 2024 | 421 Okunma Siyasette yumuşama: Mümkün mü? 06 Mayıs 2024 | 631 Okunma İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon 03 Mayıs 2024 | 4.801 Okunma Şule öğretmen ve yeni maarif modeli 29 Nisan 2024 | 1.700 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar