Yüzünü güneşe dönmenin anlamı...

Meral Akşener, İYİ Parti'nin amblemini 8 ışıklı güneş olarak belirledikten sonra, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını da "Yüzünü güneşe dön Türkiye" sloganıyla...

Meral Akşener, İYİ Parti'nin amblemini 8 ışıklı güneş olarak belirledikten sonra, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını da "Yüzünü güneşe dön Türkiye" sloganıyla başlattı.

Akşener, konuşmasının bütünlüğü içinde de "Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten şunu öğrendik ki; Türkiye zirveye çıkacak bir ülkedir. Yeter ki ülke devlet adamları tarafından yönetilsin. Benim ve arkadaşlarımın devlet yönetme politikası ülkemizi karanlıklardan çıkarıp ilkbaharın güneşiyle buluşturmaktır. Tüm milletimizin böyle bir yaklaşıma ihtiyacı var." dedi. Yani, Atatürk'ün iyimserliğini benimsedi.

***

8 köşeli yıldız motifi Türk mimarisinin öne çıkan figürlerinden biridir. Sekiz köşe veya sekiz yön, Doğu-Batı, Kuzey-Güney, Kuzey Doğu-Kuzey Batı, Güney Doğu-Güney Batı'yla birlikte Türklerin dünyanın her köşesine adaletle hükmetmek idealini temsil eder.

Ön Türkler de tek ve yaratıcı kudreti ifade için, ibadet alanlarına güneş resmini çizmiştir. Kazım Mirşan'a göre bu resimler, Türklerin güneşi "Yaratan"ın sembolü olarak gördüğünü ifade eder. Günümüzde de Uygurlar, "Ey güneşi ısıtan Tanrı" der.

Tamgalı Say'daki kaya resimleri arasında güneş kültünü bizzat görmüştüm. Türklerdeki güneş kültü, sonradan bütün dinlere yayılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar