Yeni Zelanda'daki katliam ve seçimler!

Tayyip Erdoğan, "İsrail'in başındaki zatın oğlunun ifadeleriyle Yeni Zelanda'daki teröristin ifadeleri aynı; aynı kaynaktan besleniyorlar." diye bir açıklama yaptı.Gerçekten de İsrail Başbakanı Netanyahu'nun...

Tayyip Erdoğan, "İsrail'in başındaki zatın oğlunun ifadeleriyle Yeni Zelanda'daki teröristin ifadeleri aynı; aynı kaynaktan besleniyorlar." diye bir açıklama yaptı.

Gerçekten de İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlu Yair, Twitter mesajında, Erdoğan'a hitaben, "Ona, İstanbul'un adının Konstantinopolis olduğunu ve Türk işgalinden önceki bin yıl boyunca Bizans İmparatorluğu'nun ve Ortodoksların başkenti olduğunu hatırlatırım. Türkler, Yunanlara, Süryanilere ve Ermenilere soykırım yapmış, Anadolu'daki tüm Hristiyanlara etnik temizlik uygulamıştır. Onlar etnik olarak bütün Hristiyanları küçük Asya'dan temizlediler." diye yazmıştı.

Yeni Zelanda'da camilere saldıran ve 50 kişiyi öldüren Tarrant'ın olaydan 10 dakika önce ülkedeki önemli kişilere gönderdiği manifestoda ise "Türklere" başlıklı bölüm şöyle:

"Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında... Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinopol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak."

İki mesajda da İstanbul'un bir Hristiyan şehri olduğu öne sürülüyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar