​​​​​​​Tutuklamalar, iktidarı kurtarır mı?

Prof. Dr. Korkut Boratav, Türkiye'de ekonomik analiz deyince akla gelen ilk isimlerden biridir. Uzun süreden beri otorite olarak kabul edilmesinin sebebi, ekonomide değişen verilerin siyasi sonuçlarını da öngörebilmesidir.

Boratav, Cumhuriyet'e konuştu ve "AKP/Saray iktidarının 'uzatmaları oynadığı' düşüncesindeyim. Temsili demokrasinin normal kuralları içinde vadesi dolmuştur. İslamcı faşizme kesin geçişi tamamlayacak bir 'Saray darbesi' olası mıdır? Öngörü yapamam. 'Normal' ortama ilişkin konuşabiliriz. Egemen güçler, AKP'den kopmalar sonrasını içeren bir merkez Cumhuriyetçi, milliyetçi sağ ve ılımlı İslam koalisyonunun tasarımı içindedir." dedi.

Siyasi iktidarın uzatmaları oynadığını, vadesinin dolduğunu herkes görüyor ama Boratav'ın da bu tespitte bulunması neredeyse "teminat mektubu" gibidir.

***

Vadesi doldu ise iktidar neden medyadaki yandaşlarını harekete geçirerek isim isim tespit edilen ve hedef gösterilen gazetecilerin, hukuk dışı yöntemlerle gözaltına alınmasına, tutuklanmasına seyirci kalıyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar