Türkiye'ye uydudan bakın ve karar verin!

Son zamanlarda, "drone habercilik" önem kazandı. Tabii ki haberin bütün içeriğini havadan tespit edemezsiniz ama fotoğraf veya görüntü ile durum tespiti yapabilirsiniz.Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde, dün, "Uçan...

Son zamanlarda, "drone habercilik" önem kazandı. Tabii ki haberin bütün içeriğini havadan tespit edemezsiniz ama fotoğraf veya görüntü ile durum tespiti yapabilirsiniz.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde, dün, "Uçan Kameralar ve Türkiye Pratiği" panelinde İletişim Fakültesi öğrencilerine, "drone habercilik" anlatıldı.

Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul, Trabzon'da pistten çıkan uçağın havadan görüntülenmesi sayesinde, haberde gereken "5N1K" yani, "kim, ne, nerede, neden, ne zaman, nasıl?"ı araştırma kuralının tek bir karede görülebildiğinin altını çizdi. Sancaktepe'de düşen askeri helikopterin havadan çekilen görüntülerini de örnek gösteren Yurdakul, "Pilotlarımızın kahramanlığına dair birçok haber yayınlandı. O kahramanlığı ifade edecek tek fotoğraf ve tek video görüntüsü drone ile çekilen görseller. Haber tamamen drone görsellerinin ardından kurgulandı ve yapıldı." dedi! 

***

Peki drone habercilik yolsuzlukları da tespit edebiliyor mu?

Drone habercilik, yabancılarla yapılan gizli anlaşmaların içeriğini yansıtabiliyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar