Türkiye'nin en büyük güvenlik açığı ve Rand raporu!

Rand Corporation adlı düşünce kuruluşu, Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'un desteğiyle Rusya'nın nasıl etkisizleştirilebileceğine dair bir araştırma yaptı.Raporun sadece ara başlıklarını okumak...

Rand Corporation adlı düşünce kuruluşu, Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'un desteğiyle Rusya'nın nasıl etkisizleştirilebileceğine dair bir araştırma yaptı.

Raporun sadece ara başlıklarını okumak bile yeterince fikir veriyor. Hepsini burada paylaşmak mümkün değil ama Rand araştırmacıları üzerinden Pentagon, Başkan Trump'a Rusya'nın etkisizleştirilmesi için önerilerde bulunuyor.

***

"Bu raporda Türkiye'yi ilgilendiren ne var?" denilebilir. ABD'nin Rusya'ya karşı nasıl tedbirler geliştirdiğine bakarak, Türkiye'ye karşı neler yapabileceğini öngörebiliriz!

Denilebilir ki "ABD ile Türkiye, NATO'da müttefiktir. ABD, neden Rusya için plânladıklarını Türkiye'de uygulasın?"

Bir defa, Türkiye'ye başta darbeler olmak üzere her türlü müdahale, NATO kullanılarak gerçekleştirilmiştir. İkincisi, Türkiye'nin NATO'ya karşı hiçbir savunma tedbiri yoktur. ABD ve NATO, Türkiye'nin Rusya'dan 400 kilometre vuruş kabiliyeti olan yüksek irtifa hava savunma sistemi S-400'leri almasını bunun için istemiyor. Türkiye S-400'lerle, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de stratejik üstünlük elde edecek! Bunu Yunanistan ve İsrail de istemiyor ve engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar