Türkiye neden tuzağa düşürüldü?

Mehmetçikler, Türkiye'yi yönetenlerin yanlış kararları sonucu uçmağa vardı. Artık ne desek boş ama yine de gerçekleri hatırlatalım.

İdlib'de, son hava saldırısından önce Suriye ordusunun topçu ateşi sonunda beş Türk askerinin şehit düşmesi üzerine ABD için strateji üreten kuruluşlardan Washington İnstitute'ye 2018 yılı başında çok ayrıntılı bir Suriye raporu hazırlayan Fransız akademisyen Fabrice Balanche'nin İdlib krizi hakkında yaptığı çalışmayı da tekrar tekrar gündeme getirmiştim.

Balanche, İdlib raporunun sonunda, "Moskova, Tahran ve Şam'ın bu bölgedeki El Kaide'yi ortadan kaldırma girişimi, askeri açıdan başarılı olabilir ve Türkiye destekli güçleri imha edebilir ama Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere ciddi zararlar verir. Bu sebeple İdlib savaşında, Suriye veya Rus kuvvetlerinin, Türk gözlemci noktalarını hedef alması, ABD'nin Ankara ile yakınlaşması için bir fırsat teşkil edebilir." demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar