Türkiye, İdlib'de ne yapacağını biliyor mu?

Sonunda Ruslar, İdlib'deki terörist gruplara, özellikle adını değiştiren El Nusra'ya karşı hava harekâtı başlattı. Suriye devleti de karadan saldırıya geçti. Böylece ABD'nin "kimyasal silâh...

Sonunda Ruslar, İdlib'deki terörist gruplara, özellikle adını değiştiren El Nusra'ya karşı hava harekâtı başlattı. Suriye devleti de karadan saldırıya geçti. Böylece ABD'nin "kimyasal silâh kullanıldı" diye gerekçe üreterek, İdlib'e el koymasının önüne geçilmiş oldu.

Türkiye ise bu konuda ne yapacağını bilemediği için İdlib'in Hatay tarafına tanklar sevk etti!

***

Bu arada, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görüştü. Görüşmede, Suriye'de son dönemdeki gelişmeler ele alınırken, "terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin bölgedeki varlığından duyulan rahatsızlık, Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin korunması ve güvenliğinin sağlanması için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceği ve bölücü terör örgütünün bölgeyi tamamen terk etmesinin gerekliliği" ifade edildi.

ABD, Suriye'nin kuzeyinde askeri havaalanları inşa ederken, PKK/PYD ordusu kurarken, bu orduyu silahlandırıp eğitim verirken, son olarak Türk sınırına radar yerleştirirken, Türkiye'nin hak ve menfaatleri korunuyor muydu? Bir terör örgütünü devlet haline getiren ABD, şimdi o örgütü neden bölgeden uzaklaştırsın? Türkiye'nin ABD politikalarına tamamen teslim olması bile işe yaramaz! Çünkü ABD, Suriye'de Türkiye ile tam bir işbirliği içindeyken PYD'nin bölgedeki kara kuvvetleri olduğunu ilân etmişti. Öyle ki, PYD, Kobani denilen Aynel Arap şehrinde, IŞİD ile senaryo gereği savaşırken, yardıma giden Peşmergeler Türkiye üzerinden geçiş yapmıştı! Bu olay, bölgede kurulan PKK devletinin doğum anıydı. Ebeliğini Türkiye'ye yaptırdılar! Amerikalılar, şimdi "aklınız başınıza yeni mi geldi?" dese yeridir!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar