Türkeş, 2.5 milyon sahte seçmenle seçime gider miydi?

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, aylardır, hatta 16 Nisan referandumundan beri "Kâğıt üzerinde 2 milyon 537 bin sahte seçmen oluşturuldu" diye yüksek sesle haykırıyor! Böyle bir iddia, bırakın bir Avrupa ülkesini...

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, aylardır, hatta 16 Nisan referandumundan beri "Kâğıt üzerinde 2 milyon 537 bin sahte seçmen oluşturuldu" diye yüksek sesle haykırıyor! Böyle bir iddia, bırakın bir Avrupa ülkesini, yakın tarihlerde kurulmuş bir kabile devletini bile altüst ederdi ama Türkiye'de sessizlik hâkim! 

Pekşen, defalarca referandumla kabul edilmiş sayılan Anayasa değişikliklerinin, sahte seçmenler ve mühürsüz oylar sebebiyle meşru olmadığını söyledi ama partisi, konunun üzerinde yeterince durmadı.

Bu arada, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün üst-alt soy bilgilerini İnternet üzerinden yayınlamasıyla, Pekşen'in iddiası ispatlandı. Zira hemen herkesin ailesinde 100, 150 yıl önce ölmüş insanlar, yaşıyor görünüyor!

Nüfus kayıtları, ölmüş insanlar çıkarılmadan Yüksek Seçim Kurulu'na veriliyorsa, halk oylaması ve seçimler bu listelere göre yapılıyorsa, ki, iddia budur; o halde Türkiye'de son dönemde yapılan bütün seçimler ve oylamalar şaibe altındadır!

***

Bu ülkede, yıllarca üniversite sınav soruları, KPSS soruları, hâkim-savcılık ve polislik için hazırlanan sınav soruları çalınmadı mı? Böylece milyonlarca insanın hakkı gasp edilmedi mi? Bu kadar büyük çapta sahtekârlığın araştırılmasına bile izin vermeyen iktidar, 15 Temmuz kalkışmasından sonra küçük çapta soruşturmalarla ipe un seriyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar