Trabzonlu olmak ya da olmamak!

Yerel seçimlerde kullanılan iki farklı üslup üzerinde duruyorum. Biri Tayyip Erdoğan diğeri Ekrem İmamoğlu üslubu… Erdoğan son ana kadar "tehdit dili"ni kullandı, "hapse attırırım", "seçimi kazansa bile...

Yerel seçimlerde kullanılan iki farklı üslup üzerinde duruyorum. Biri Tayyip Erdoğan diğeri Ekrem İmamoğlu üslubu… Erdoğan son ana kadar "tehdit dili"ni kullandı, "hapse attırırım", "seçimi kazansa bile görevden aldırırım" veya "bedelini ağır ödeyecek" dedi… İmamoğlu ise kendi ifadesiyle "çözüm dili" kullandı.

Ne demek çözüm dili? Öncelikle bütün sorunların çözümü için vatandaşlar arasında ayırım yapmamak ve adil olmak gerekir. Millete korku salmak değil umut vermek gerekir. İmamoğlu, çözüm diliyle işte bu güveni veriyor.

Bu arada "Neden İmamoğlu'nu parlatıyorsun?" diyenler var! Buna ihtiyacı yok ki? Ben sadece analiz yapıyorum. Bu bir durum tespitidir.

***

Son günlerde bu iki üslubun belirgin bir şekilde öne çıkmasına ilaveten bir kriter daha öne çıktı:

Trabzonlu olmak!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar