Televizyonlarda PKK devleti karartması var!

Cenevre'de "Suriye için yeni bir anayasa" toplantıları yapıldı! Suriye'ye yeni anayasa yapmak isteyen ülkeler Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüşmeler yaptı.Hürriyet'ten Cansu...

Cenevre'de "Suriye için yeni bir anayasa" toplantıları yapıldı! Suriye'ye yeni anayasa yapmak isteyen ülkeler Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüşmeler yaptı.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre "Mistura, ilk iki gün Astana sürecinin garantörü Türkiye, Rusya ve İran'ın temsilcileriyle bir araya geldi. Hemen ertesinde ise Mistura'nın masasında, ABD'nin başını çektiği Fransa, Almanya, İngiltere, Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan'dan oluşan 'Küçük Grup' temsilcileri vardı. Toplantıda ABD'yi Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi James Jeffrey ile yardımcısı Joel Rayburn temsil etti."

Cansu Çamlıbel haberde şu bilgileri verdi:

"Görüşmelerde ABD kapsamlı bir çerçeve öneri sundu. Hürriyet'in bir kopyasına ulaştığı belgede ABD, kurulacak anayasa komisyonunda 'kuzeydoğu Suriye'den de temsilciler bulunmasını istiyor. 'Kuzeydoğu Suriye', terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'nin ana unsur olduğu SDG'nin kontrolünde bulunuyor. Yeni anayasada cumhurbaşkanının yetkilerinin bölgesel hükümet kurumlarının bağımsızlığını garanti edecek şekilde düzenlenmesi gerektiği belirtiliyor."

***

ABD'nin Suriye için hazırladığı Anayasa önerisinin Türkiye'den sadece Hürriyet'e verilmesi ilginç değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar