'Tamamen sahtekâr!'

Bu söz, ABD Başkanı Trump'a ait ama tırnak içinde, Washington Post'un manşetlerinden biri olarak ve Trump'ın fotoğrafı ile birlikte yayınlandı.Ashley Parker adlı yazar, Trump'ın Washington Post dahil birçok gazeteyi sahte...

Bu söz, ABD Başkanı Trump'a ait ama tırnak içinde, Washington Post'un manşetlerinden biri olarak ve Trump'ın fotoğrafı ile birlikte yayınlandı.

Ashley Parker adlı yazar, Trump'ın Washington Post dahil birçok gazeteyi sahte haber yapmakla, birçok yazarı da sahte kitap yazmakla suçladığını hatırlattı. Trump'ın Google'ın da muhafazakârlara karşı önyargılı olduğu ama arama motorlarına güvenilebileceğini söylediğini belirten Parker, "Anlaşılan, rakiplerinin hepsi yanlış yolda ve sadece Trump güvenilir bir şahsiyet. Üstelik başkan ve destekçileri tam bir kuşatma altında ve aleyhinde tweet atanlar, kendisine komplo kuranlara hizmet ediyor…" diye alaycı bir dil kullandı.

***

Beyaz Saray baş stratejisti Stephen K. Bannon'un "Trump'ın başkan olmasının sebebi, elitler ile savaş; mevcut siyasi sınıfla savaş; muhalefet partisi medyası, teknoloji oligarkları ve anarşistler ile savaştır" diye yazdığını, Trump'ın kendi Adalet Bakanı'nı suçlarken, aslında kendi yönetiminin güvenilmezliğini vurguladığını anlatan ve başkanın habercileri de "sahtekâr, korkunç insanlar" olarak nitelendirdiğini bildiren Parker, New York Üniversitesi'nde otoriterizm üzerine çalışan bir tarih profesörü olan Ruth Ben-Ghiat'ın "Her otoriter lider, kendini nihai olarak hakikatin tek hakemi olarak ileri sürer" sözlerine yer verdi..

Parker, George Washington Üniversitesi'nde Medya ve Halkla İlişkiler Okulu'nun direktörü olan eski CNN Washington bürosu şefi olan Frank Sesno'nun da "Trump'ın attığı çılgınca tweetler, cumhurbaşkanının çaresizliğini gösteriyor" dediğini aktardı.

Sesno, "Başkan, gerçekten de kendisinin tek güvenilir kaynak olduğuna inanıyor. Bu yüzden tweeet atarken kontrolünü kaybediyor" diye yazdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar