Suriyeliler için "MEKTEP" projesi ve vatandaşlık!

İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü, İlçe Millî Eğitim Müdürlerine 26 Kasım 2018 tarihinde, yani birkaç gün önce resmî bir yazı gönderdi. İlçe Millî Eğitim...

İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü, İlçe Millî Eğitim Müdürlerine 26 Kasım 2018 tarihinde, yani birkaç gün önce resmî bir yazı gönderdi. İlçe Millî Eğitim Müdürlerinden biri de yazıya atıfta bulunarak, ilçedeki bütün okullara talimat yazdı. Resmî yazının fotoğrafı önümde duruyor!

Yazıda aynen şöyle deniliyor:

"İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü'nün himayelerinde 'MEKTEP' projesi, İstanbul'da ağırladığımız, yakın gelecekte yurttaşlarımız olacak mültecilerin örf, adet ve geleneklerinin yakından tanınması, ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim etkinliklerinin düzenlenmesi, karşılıklı kültür alışverişinde bulunarak sosyalleşmelerini, yaşanan travmaların en aza indirgenmesini, toplumsal entegrasyonlarını, kültürümüzü ve dilimizi öğrenen yabancı uyruklu öğrencilerimiz ve velilerimizin başka ülkelere iltica ettikleri durumlarda bile birer kültür elçimiz olmasını da sağlamak amacı ile hazırlanmış, okul, veli ve öğrenci merkezli bir değerler eğitim projesidir.

Söz konusu proje ile ilgili okul idaresinin gözetim ve denetiminde ilgili proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."

İmza hanesinde, müdür adına şube müdürünün imzası bulunuyor.

Projenin adı olan MEKTEP bir kısaltma!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar