Sosyal medyada orman kanunları!

Türkiye'de siyasi iktidar, sosyal medya kuruluşlarına yönelik yasal düzenleme yapmaya çalışırken "demokrasinin beşiği" diye övünen İngiltere'nin parlamentosu da, "koronavirüs salgını sırasında, sahte...

Türkiye'de siyasi iktidar, sosyal medya kuruluşlarına yönelik yasal düzenleme yapmaya çalışırken "demokrasinin beşiği" diye övünen İngiltere'nin parlamentosu da, "koronavirüs salgını sırasında, sahte tedavi yöntemleri, 5G teknolojisi gibi konularda yanlış bilgilendirme yapıldığını" öne sürerek hükümetin sonbahara kadar vaat ettiği yasa taslağını yayınlama çağrısı yaptı.

İngiltere Parlamentosu'nun Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi raporunda, teknoloji şirketlerinin kendi kurallarını kendilerinin belirlemelerine izin verilmemesi gerektiği öne sürülürken "İnternette Zararlı İçerik Belgesi"nde belirlenen tavsiyelerin yasal düzenlemeye geçirilmesi çağrısı da yapıldı.

***

BBC'nin haberine göre, Facebook konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Zarar verici hatalı bilgilere izin vermiyoruz ve sahte tedavi, koronavirüsün var olmadığı, buna 5G'nin sebep olduğu ya da sosyal mesafenin etkisinin olmadığı gibi iddiaları içeren yüz binlerce gönderiyi kaldırdık. Covid-19 hakkında yayımlanmış yaklaşık 90 milyon içeriğe de uyarı etiketleri koyduk." dedi.

YouTube açıklamasında ise "Hatalı bilgilerin yayılmasına ilişkin net politikalarımız var ve platform üzerindeki içeriğin İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri ve Dünya Sağlık Örgütü tavsiyelerine uygun olmasını sağlayacak politikalarımızı da güncelledik." denildi.

Twitter da BBC'ye, "kamuoyundaki tartışmaların sağlığını korumanın" öncelikleri olduğunu ve bunu da "yetkili makamların kamu sağlığı konusunda sağladıkları bilgileri esas alarak" yaptıklarını bildirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar