Şiddeti siyasi araç olarak kullanmak serbest midir?

Uzun süreden beri gazetecilere sürekli sopalı saldırılar yapılıyor, failler yakalanıyor ve serbest bırakılıyor. Saldırıya uğrayan Yavuz Selim Demirağ, Ahmet Takan, Sabahattin Önkibar, Murat İde ve son olarak...

Uzun süreden beri gazetecilere sürekli sopalı saldırılar yapılıyor, failler yakalanıyor ve serbest bırakılıyor. Saldırıya uğrayan Yavuz Selim Demirağ, Ahmet Takan, Sabahattin Önkibar, Murat İde ve son olarak, Afşin Hatipoğlu ve Orhan Uğuroğlu'nun ortak özelliği, yazılarında veya programlarında bir siyasi parti ve genel başkanıyla ilgili eleştiri yazısı yazmış veya program yapmış olmalarıdır.

Yazılanlarda, konuşmalarda hakaret olarak yorumlanabilecek bir söz kullanılmadığını biliyoruz.

Bu arada siyasilere de benzer saldırılar yapılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, devletin bütün üst düzey yetkililerinin bulunduğu Çubuk'taki şehit cenazesi töreninde neredeyse linç ediliyordu. Milletvekili Barış Atay sopalı saldırganlar tarafından dövüldü ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a da saldırıda bulunuldu.

***

Gazeteci Rahmi Turan, "Sırada kim var" başlıklı yazısında, "Birtakım politikacılar, sokak serserilerini kiralayıp adam dövdürtüyor. Sokak kabadayılığı ile yazarlar ve rakip siyaset adamları susturulmak isteniyor" diye yazdı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yetkililere seslenerek "Yetkilerinizi mafyaya mı devrettiniz, sırada kim var?" diye sordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar