"Sevgili kardeşim Elon Musk" ve lazer silahı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. Erdoğan, "Sevgili kardeşim, Tesla ve SpaceX'in Kurucusu Elon Musk ile bir telefon görüşmesi...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. Erdoğan, "Sevgili kardeşim, Tesla ve SpaceX'in Kurucusu Elon Musk ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede, Türkiye'deki kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda iş birliğine ilişkin hususları ele aldık." dedi.

Musk, 2017 yılında da Ankara'da, Erdoğan ile görüşmüştü.

***

Bu arada, Elon Musk'ın şireketi SpaceX'in uydu bazlı küresel internet projesi  Starlink'e ait uyduların uzaya gönderilmesine devam ediliyor. Independent'ta yer alan habere göre geçtiğimiz günlerde Starlink fırlatışında uydular ilk defa kutup yörüngesine yerleştirildi ve lazer teknolojisi ilk defa kullanıldı.

Şirketin sahibi ve CEO'su olan Elon Musk,  SpaceX'in son Starlink internet uydu grubunun lazerlerle donatıldığını açıkladı ve "Uydular arası lazer bağlantıları var, bu nedenle kutuplarda yer istasyonlarına ihtiyaç duymuyorlar" dedi.

Şirket, şimdilik ABD, Kanada ve İngiltere'de özel bir anten cihazı satın alan sınırlı sayıda kullanıcıya hizmet sunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar