Seçimde doğruyu bulmanın yöntemi!

Cemil Kılıç'ın "İslâm Bu, Muhammedi İslâm" adlı eseri, sadece Türkiye'de değil, bütün İslâm dünyasında okunması gereken bir kitap.Zira yeni bir yol öneriyor:*Başta Türkiye olmak üzere...

Cemil Kılıç'ın "İslâm Bu, Muhammedi İslâm" adlı eseri, sadece Türkiye'de değil, bütün İslâm dünyasında okunması gereken bir kitap.

Zira yeni bir yol öneriyor:

*Başta Türkiye olmak üzere bütün İslâm dünyasının yeni bir İslâm yorumuna ihtiyacı var. Zaten cari İslâm, yaralara merhem olmak şöyle dursun, her gün yeni yaralar açmaya devam ediyor. İslâm toplumları bin türlü dertle/sorunla boğuşuyor.

*Savaşlar, çatışmalar, terör faaliyetleri, ölümler, yoksulluk, sömürü, nepotizm ve insan hakları ihlallerinin en koyusu... İslâm ülkeleriyle ilgili haberlerin büyük çoğunluğunda bunlar var. Oysa İslâm barış demekti, huzur demekti, adalet demekti. Sorunların kaynağı İslâm'ın kendisi değil, egemenler lehine yorumlanan cari İslâm'dadır.

*Cari İslâm, yüzyıllardır geniş Müslüman kesimlerin aleyhine işlerken sultanlar/halifeler başta olmak üzere bir avuç seçkinin daima lehine işledi. Sultanları yaşatmak adına milyonlar ölüme sürüklendi. Devlet kutsandı ve tanrılaştırıldı.

*İktidar sahiplerinin otoritesine itaat, Allah'a itaat gibi görüldü. İslâm itikadı ters yüz edilerek sultanlar, halifeler, krallar, "Allah'ın yeryüzündeki gölgesi" diye nitelendi. Hatta bu hususta hadisler uyduruldu. Saray uleması, dünyevi menfaat karşılığı, Allah'ın dinini sultanların arzusuna göre yorumlayıp çarpıttı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 882 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar