Şarbon, 30 Ağustos ve Türk ilâcı!

Et ve Süt Kurumu tarafından Brezilya'dan ithal edilen büyükbaş hayvanlarda şarbon hastalığı çıktı. 4 bin büyükbaş hayvandan 50'si telef olurken, hayvanların bulunduğu çiftlik ve çevresi karantina...

Et ve Süt Kurumu tarafından Brezilya'dan ithal edilen büyükbaş hayvanlarda şarbon hastalığı çıktı. 4 bin büyükbaş hayvandan 50'si telef olurken, hayvanların bulunduğu çiftlik ve çevresi karantina altına alındı.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde ortaya çıkan şarbon vakasıyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması istemiyle  TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Emir, önergesinde, Hükümetin yanlış tarım ve hayvancılık politikaları Türkiye'yi bu sektörlerde büyük bir ithalatçı konumuna getirdiğini belirterek, daha önce İthal etlerde "E. coli O157" adı verilen bir hastalık mikrobuna rastlandığını bu hastalığın çocuk ve yaşlılarda ciddi böbrek rahatsızlıklarına sebep olduğunu belirtti.

Emir, yine  bir süre önce Polonya'dan ithal edilen etlerde de "deli dana" hastalığına rastlanıldığını son olarak da Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Brezilya'dan ithal edilen canlı hayvanların "şarbon virüsü" taşıdığı ve bunların bir kısmının bulundukları çiftlikte öldükleri, ölen hayvanların da rastgele dere yataklarına atılması iddialarını TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesine taşıdı.

***

Aslında, sadece bu şarbon vakası, Türkiye'nin nasıl yönetildiğini gösteriyor! Hayvancılığı dünyaya öğreten Türkler, şimdi dünyanın dört bir tarafından hayvan ithal ediyor, onlarda da çeşitli hastalıklar çıkıyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar