Sağlık diktatörlüğü ve korona uykusu!

BBC'de yayınlanan Guardian gazetesinin haberine göre İspanya'nın kuzeyinde yer alan Burgos şehrindeki Sima de los Huesos adını taşıyan mağarada araştırma yapan ekiplerin bulduğu kemikler, ilk insanların yüz binlerce...

BBC'de yayınlanan Guardian gazetesinin haberine göre İspanya'nın kuzeyinde yer alan Burgos şehrindeki Sima de los Huesos adını taşıyan mağarada araştırma yapan ekiplerin bulduğu kemikler, ilk insanların yüz binlerce yıl önceki soğuk kışlarla mücadele etmek için kış uykusuna yatmış olabileceğini gösteriyor.

Habere göre bilim insanlarının ulaştığı sonuçlar, ilk insanların, sert kışlarla metabolizmalarını yavaşlatarak ve aylar boyunca uyuyarak mücadele ettiğini gösteriyor.

Araştırmada Avrupa'nın kuzeyinde çok soğuk koşullarda yaşamış olan İnuit halkları ve Samiler'de kış uykusu izlerine rastlanmazken İspanya'da bu izlerin yer alması, vücuttaki yağ oranı ile açıklandı.

Tabii bu tür konular çok daha fazla araştırmaya muhtaç ama önemli... Çünkü bugün, geniş insan kitleleri, zoraki korona virüs uykusuna yatırılmış durumda. İnsanları uykuya yatırma görevini Dünya Sağlık Örgütü, ilaç şirketleri ve bazı vakıflar üstlenmiş durumda. Politikacılar ise bu küresel merkezler ne diyorsa harfiyen onu takip ediyor.

***

İnsanları bu derin uykulardan uyandırmaya yarayacak bir haber daha var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar