Resmi Gazete'de fıkıh kuralları!

Hani Daniel Pipes, "İran'da 40 yıl önce olanların daha yavaş halini Türkiye'de görüyoruz. Daha az şiddetli, daha az dramatik ama aynı yol" demişti ya, adım adım bu tespiti doğrulayacak icraatlar...

Hani Daniel Pipes, "İran'da 40 yıl önce olanların daha yavaş halini Türkiye'de görüyoruz. Daha az şiddetli, daha az dramatik ama aynı yol" demişti ya, adım adım bu tespiti doğrulayacak icraatlar yaşanıyor.

Türkiye'nin nüfus yapısına Suriyeli selefilerin bir proje dahilinde katılması, Arapça'nın ana okullarına kadar indirilmesi en belirgin olaylar. Asıl hazırlık ise finans ve hukuk alanlarında yaşanıyor.

İşin garip tarafı, bu uygulamayı yapanlar, İslam'ın emirlerini yerine getirmekten bahseder hatta bu emirleri Resmi Gazete'den bile duyurmaya başlarken, kendileri bu kurallara hiç ama hiç uymuyor!

***

Resmi Gazete'nin 14 Aralık 2019 sayısında İslami Finans kuruluşlarının bağımsız denetimini yürütecek denetçilerin uyması gereken etik kurallar ve denetim standartları yayınlandı.

Standartlarda "Bir denetçi Allah-u Teâlâ korkusuyla hareket etmelidir. Denetçi Allah-u Teâlâ'ya karşı sorumluluğunu yerine getirmesinin diğer sorumlulukları yerine getirmesine vesile olacağına inanarak ve diğerlerine kıyasla buna öncelik vererek Allah-u Teâlâ'ya karşı sorumluluklarını mümkün olan en iyi şekilde gerçekleştirmelidir" deniliyor ve Denetçinin sahip olması gereken etik ilkelerin şu başlıklar altında inceleniyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum