​​​​​​​Rand raporuna göre Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılı!

ABD Savunma Bakanlığı için araştırmalar yapmasıyla tanınan veya Pentagon'un istediği doğrultuda ABD yönetimini yönlendirmeye çalışan Rand Corporation adlı kuruluş, 10 kişilik bir kadroyla Türkiye'ye de gelerek hatta askerlerle de görüşerek bir rapor yayınladı.

Hani "Türkiye önünü göremiyor" diyordum ya "Turkey's Nationalist Course" ana başlıklı, "Implications for the U.S.-Turkish Strategic Partnership and the U.S. Army" alt başlıklı raporda, Türkiye'nin milliyetçi bir yönelim içinde olduğu varsayımı ile hareket ediliyor.

Biz ise tam tersini düşünüyoruz! Örnek olarak Türkiye'nin Suriye'de Amerikan politikası takip ettiğini, Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin çizdiği sınırlar içinde hareket ettiğini, yine Kanal İstanbul projesinin Montrö'yü tartışmaya açmak isteyen ABD'ye yarayacağını söyleyebilirim. Bunların hangisi milliyetçi yönelim?

Bu çelişkili durum Pentagon ile ABD Başkanı Trump arasındaki yaklaşım farkından kaynaklanıyor olabilir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar